Stress & Veerkracht

Als ondernemer heb je continue te maken met situaties die een beroep doen op jouw veerkracht. Dat hoort nou eenmaal bij ondernemen en daar is in principe ook niets mis mee. Acute, gezonde stress zorgt ervoor dat je goed functioneert in een veeleisende situatie. Het wordt pas een probleem als je draagkracht niet meer in overeenstemming is met je draaglast en je veerkracht teveel wordt uitgerekt. Tijd om de regie terug te pakken!

SuccesvolOndernemen helpt je om inzicht te krijgen in de oorzaken van je stress. Samen onderzoeken we hoe jij spanning beter kunt managen. We richten ons daarbij volledig op het versterken en optimaal benutten van jouw veerkracht.  

Voorkomen

Doelgerichte coaching voor een gebalanceerd ondernemerschap

Als je het gevoel hebt dat je voortdurend en langdurig onder spanning staat, ervaar je chronische en ongezonde stress. Bij ongeveer de helft van de ondernemers die voor een langere periode uitvallen, is chronische stress de oorzaak. Het is dan ook van groot belang dat je leert om spanning bijtijds te herkennen én te managen. Zo vind je jouw plezier in het ondernemen terug en maak je ontspannen en weloverwogen keuzes.

Voor een ondernemer is zelfinzicht onontbeerlijk. Jij bent de bepalende factor in jouw bedrijf. De OndernemersBlauwdruk is speciaal ontwikkeld voor ondernemers. Deze unieke en wetenschappelijk gevalideerde vragenlijst schetst haarscherp jouw ondernemersprofiel en geeft in één oogopslag inzicht in jouw ondernemerskwaliteiten.

De resultaten nodigen je uit om in de spiegel te kijken en mogelijke stressoren te onderzoeken. In een persoonlijk gesprek met één van onze ervaren ondernemerscoaches worden de uitkomsten nader toegelicht, verbanden gelegd met jouw dagelijkse praktijk en vragen beantwoord.

Herstellen

Doelgerichte coaching bij een burn-out

Je bent te lang doorgegaan en je burn-out is een feit. Gelukkig is er hoop. Onze aanpak stopt de roofbouw en ondersteunt je op weg naar herstel. In drie stappen onderzoek je de aanleiding, stel je doelen en ervaar je resultaten. Krijg grip op je stressoren en herpak de regie over jouw ondernemerschap!

De aanleiding voor chronische stress en uitval is voor iedereen anders. In overleg met jou stellen we een coachtraject samen dat volledig is afgestemd op jouw situatie. Daarbij maken we als gecertificeerd CSR Stress & Burn-out coaches gebruik van de wetenschappelijk bewezen CSR methode, gericht op het terugdraaien en herstellen van de ziekmakende effecten van chronische stress. Deze 3-fasen methode pakt stressklachten psycho-biologisch aan en is gericht op drie niveaus: lichaam, psyche en gedrag.

3-fasen methode

Fase 1

Je krijgt inzicht in jouw klachten en stressoren en stopt de roofbouw. Je leert jouw fysieke en mentale situatie te accepteren.

Fase 2

Zodra je de oorzaak begrijpt en accepteert, ga je op zoek naar opties om roofbouw te voorkomen. Je krijgt grip op de situatie.

Fase 3

Jouw klachten zijn aanzienlijk verminderd. Je bereidt jouw terugkeer naar je bedrijf voor en maakt een terugvalpreventieplan.

Goed ondernemerschap: voorkom uitval van je werknemer

Als ondernemer met personeel ben jij niet de enige die het risico loopt om uit te vallen. Ook een werknemer kan door een combinatie van factoren tegen de grenzen van zijn of haar kunnen aanlopen. Toon goed ondernemerschap en wacht niet tot jouw werknemer uitvalt. Met vroeg interveniëren en betrokkenheid van jouw kant kan erger worden voorkomen. Wees proactief, daar zijn jullie allebei bij gebaat! En is een burn-out eenmaal feit, dan helpt onze effectieve 3-fasen methode om jouw werknemer snel en gezond weer aan het werk te krijgen. 
< script>