Dedy Collette
02/15/2024
1 min
0

Hé hé: eindelijk vakantie!

02/15/2024
1 min
0

Herken je dit? Je hebt het hele jaar keihard gewerkt en kijkt al weken uit naar je vakantie. Even helemaal niets doen en met een cocktail op het strand zitten of uren door de bergen wandelen. Klinkt goed, maar wacht even: je bent ondernemer! Hoe zal het op je bedrijf gaan als jij er niet bent?

 Zit jij tijdens je vakantie iedere dag achter je laptop en aan de telefoon of versta je de kunst van het loslaten? 5 tips om van je vakantie te kunnen genieten (geloof me: het kan echt!) 

 1. Plan je vakantie bijtijds in
  Niemand verwacht van je dat je 24/7, 365 dagen per jaar bereikbaar bent. Niemand, behalve misschien jijzelf? Blokkeer één of meer weken in je agenda en voorkom dat je vakantie erbij inschiet.

 2. Communiceer ruim van te voren dat je er even niet bent
  Geef bijtijds bij opdrachtgevers en werknemers aan tot wanneer je bereikbaar bent. Dan kunnen zij daar in hun planning rekening mee houden!

 3. Bepaal voor vertrek wat je tijdens je vakantie wel/niet doet (en hou je eraan!) Zet je afwezigheidsassistent aan en vang mailtjes af die ook na jouw vakantie beantwoord kunnen worden. Neem de telefoon niet aan. Reageer met een berichtje op WhatsApp dat je i.v.m. vakantie uitsluitend bereikbaar bent voor dringende zaken.

 4. Ruim je mailbox op voor vertrek….
  ….en maak daarmee ook meteen je hoofd leeg!

 5. Maak een planning voor na je vakantie
  Hou de eerste dag na je vakantie vrij in je agenda. Gebruik die om het overzicht terug te pakken en voor dringende zaken die zijn blijven liggen. 

Vergeet niet: voor succesvol ondernemen moet je beschikken over voldoende energie. 

Dus op naar je ideale vakantiebestemming, geniet van je vrije tijd, kom uitgerust terug en ga daarna weer met hernieuwde energie aan de slag! 

Fijne vakantie!

Reacties
< script>